93. yıl gururu

Ulu Önder Atatürk’ün en büyük mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yıldönümünü bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

93. yıl gururu

Atatürk’ün ‘Milletimin karakterine en uygun yönetim şekli’ dediği Cumhuriyetin 93. yıldönümü bugün. Tören Valilik’te saat 10.00 Vali İzzettin Küçük,  Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımıyla başlayacak. Çeşitli etkinliklerle devam edecek kutlamalar, tören geçişi ile son bulacak. 

Ayrıca Yıldırım Belediyesi tarafından da 300 bin domino taş  koreografisinde mili mücadele, Çanakkale destanı, Karagöz-Hacivat, Türkiye haritası ve ilk meclis gibi motifler işlenecek ve Türkiye rekoru kırılmaya çalışılacak.  

Nilüfer’de 10. yıl ruhu

Nilüfer Belediyesi, bugün Cumhuriyetin kuruluşunun 93’üncü yılı kapsamında çok farklı bir etkinliğe imza atacak. ‘Cumhuriyetimiz değerlidir’ sloganıyla düzenlenecek yürüyüşte, Cumhuriyet’in 10’uncu yılında yapılan kutlamaların günümüze taşınacak. 

Saat 19.00’da FSM Bulvarı Acıbadem Kavşağı’ndan başlayacağı yürüyüşte 3 bin kişi, 10. Yıl kutlamalarının yapıldığı döneme ait kostümlerle yer alacak. Yürüyüş, hastane alanında sona erecek. Alanda kurulan özel sahnede de Ulu Önder Atatürk’ün görüntüsü hologram teknolojisiyle yansıtılacak ve aynı anda Atatürk’ün 10. Yıl konuşmasıyla halka seslenişi canlandırılacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X