93. yıla Bursa’da coşkulu kutlama!

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yılı Bursa’da da törenlerle kutlandı. Atatürk Caddesi’nde düzenlenen törenin ardından protokol, vatandaşlarla birlikte Zafer Meydanı’na kadar yürüdü.

93. yıla Bursa’da coşkulu kutlama!

SEYİT GÜNDOĞAN

Bursa’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Heykel’deki Tarihi Valilik Binasında Vali İzzetin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin  tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından,  Atatürk Caddesi’nde Vali İzzettin Küçük ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tören aracından vatandaşları selamladı.

Vali Küçük, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin en güzel tarifini, ‘Milli egemenlik esasına dayanan halk hükümeti cumhuriyettir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığını belirterek, Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin, Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesi olduğunu söyledi. Küçük, “Bundan dolayı cumhuriyetimizin tüm değerlerinin ve ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışacak, yeni kuşaklara bu ülkenin bir ferdi olmaktan gurur duyacakları güçlü bir ülke bırakabilmek için hep birlikte çaba göstereceğiz. Birliğimizi ve kardeşliğimizi koruduğumuz her türlü kışkırtma ve tahrik karşısında sağduyumuzu muhafaza ettiğimiz ve birbirimize daha sıkı kenetlendiğimiz sürece bu tablonun renklerini siyaha çevirmek isteyenler asla muvaffak olamayacaklar. Gururla ifade etmek isterim ki 93 yıllık cumhuriyet çınarımız hala mazlumların altında barındığı, sığınacak bir gölgelik olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunu ve kılıç kalkan ekipleri gösterilerini sundu. Kortej geçişinin ardından tören son bulurken, protokol üyeleri halkla birlikte Atatürk Caddesi’nden, Cumhuriyet Caddesi’ni  takip ederek, Zafer Meydanı’na kadar bayraklarla yürüdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X