96 Taliban üyesi öldürüldü

Afganistan’ın farklı bölgelerinde Afgan güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda 96 Taliban üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

96 Taliban üyesi öldürüldü

İçişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte Helmand, Kandahar, Host, Paktiya, Paktika, Gazne, Uruzgan, Cevizcan, Badahşan, Kunduz ve Tahar kentlerinde Taliban’a yönelik düzenlenen operasyonlarda, 96 militanın öldürüldüğünü duyurdu.

61 militanın yaralandığı belirten açıklamada, 4 militanın Afgan güvenlik güçlerince yakalandığı aktarıldı.

Operasyonlarda, Taliban’a ait çok sayıda ağır ve hafif silah ele geçirildiği, ülkenin Taliban’dan temizlenmesi için değişik bölgelerde operasyonlar yürütüldüğü kaydedildi. Bakanlık, son 24 saatte Taliban’a karşı yürütülen operasyonlarda, Afgan güvenlik gücü mensuplarının kayıpları ile ilgili bilgi vermedi.  

Öte yandan, Afgan polisinin başkent Kabil başta olmak üzere, ülkenin Gazne, Nimroz ve Helmand kentlilerinde Taliban tarafından yol kenarına yerleştirilen 28 bombayı etkisiz hale getirdiği bildirildi.  

 

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed ise Bakanlığın, Taliban kayıpları ile ilgili açıkladığı sayıların yanlış olduğunu öne sürerek, ülke genelinde düzenledikleri onlarca saldırıda çok sayıda Afgan polis ve askerinin öldürüldüğünü iddia etti.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X