‘A-B-C’ grubunda olanın elektriği kesilmiyor

(UEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Ergüneş, müşterileri elektrik faturası ödeme alışkanlıklarına göre A’dan E’ye kadar gruplandırdıklarını belirterek, ‘Böylece müşterilerimiz için bir kredibilite oluşturduk.

‘A-B-C’ grubunda olanın elektriği kesilmiyor

‘A-B’ grubu için elektrik kesmeyi kaldırdık” dedi. Bu durumlarda elektriği kesmek yerine kısa mesaj veya çağrı merkezinden arayarak müşteriyi bilgilendirdiklerini ifade eden Ergüneş şöyle devam etti: ”2017’deki kesme adedimiz 2016’ya göre yüzde 21 civarında düştü.

Bu yıl, söz konusu uygulamaya C grubunu da dahil ediyoruz. Bizim şu anda A-B grubunda yaklaşık 2 milyon 200 bin mesken müşterimiz var. Diğer yandan, E grubunda yıl içinde 5-6 defa kesinti yaptığımız, elektrik kesilince ödemesini yapanlar var. Yani müşterilerimizi tanımamız gerektiğini düşünerek böyle bir gruplandırma yaptık.”

En düşük kaçak bizde

Ayrıca, müşterilere elektrik faturalarını ödeme günlerini belirleyebilecekleri imkan sağladıklarını dile getiren Ergüneş, ”Tüketici ayda bir fatura ve ödeme gününü de kendisi seçmek istiyor. Biz A-E grubuna bakmadan müşterilerin taleplerini kabul ediyoruz ama belirlediği tarihte ödemezse onun o talebini kaldırıyoruz ki bu da genellikle ihlal edilmiyor” diye konuştu.

Kayıp-kaçak konusuna da değinen Ergüneş, UEDAŞ olarak kayıp-kaçakta yüzde 6’yı yakaladıklarını ve 2018’in en düşük kayıp-kaçak oranının kendi bölgelerinde olduğunu anımsattı.

En başarılısı enerji reformu

Ergüneş, elektrik dağıtımında bugün gelinen noktada müşteri memnuniyetinde ciddi yükseliş görüldüğünü vurgulayarak, ”Eskiden çıkarttığımız hatalı fatura sayısı, kesme açmadan gelen şikayetler, aydınlatmadan gelen şikayetlerde ciddi düzelmeler var.

Bir de bunların hepsinin üstüne kamuya, bu kadar sorunlu bir yapıya rağmen özelleştirmelerle 13,5 milyar dolar gelir sağlandı. Üstelik Türkiye’de özelleştirme, fiyat artışlarına sebep olmamıştır. Bence bu anlamda, Türkiye’nin en başarılı olduğu yer, enerji reformudur. Bundan daha büyük bir reform yok” değerlendirmesinde bulundu.

Sektörün dördüncü büyüğü

Türkiye’nin otomotiv sanayi merkezi Bursa başta olmak üzere, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da toplam 2,9 milyon aboneye hizmet veren Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ, enerji dağıtımında gerek müşteri sayısı gerekse arz miktarı bakımından pazar payının yüzde 9’uyla sektörün 4’üncü büyük şirketi konumunda bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X