A Grubu’da teknik adamların yarışı…

Türkiye’nin de yer aldığı EURO 2020 A Grubu’ndaki teknik adamlar oldukça formda… Şenol Güneş, Roberto Mancini, Robert Page ve Vladimir Petković en az futbolcuları kadar yarışta ön plana çıkacak isimler…

A Grubu’da teknik adamların yarışı…

Türkiye’nin de yer aldığı EURO 2020 A Grubu’ndaki teknik adamlar oldukça formda…

İşte teknik adamlarla ilgili merak ettikleriniz…

Türkiye: Şenol Güneş;
Tarih yazmaya devam ediyor


2002 yılında Türkiye’yi 1954’ten sonra ilk kez FIFA Dünya Kupası’na götürdü ve 3. olarak ülkeye tarihindeki en büyük başarıyı yaşattı. 2019 yılında yeniden A Milli Takım’ın başına geçen tecrübeli teknik adam, Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde de hem oynattığı futbol hem de topladığı puanlarla dikkat çekti… Türkiye, Şenol Güneş ve öğrencilerinden 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da başarı bekliyor…

 

İtalya: Roberto Mancini;

Ülke futbolunu zirveye çıkardı

Manchester City ve Inter’in eski hocası Roberto Mancini bir dönem Galatasaray’ı da çalıştırdı. 2018 Dünya Kupası’na gidemeyen İtalya göreve Mancini’yi çağırdı ve Gök Mavililer onun önderliğinde elemelerdeki 10 maçın tamamını kazanarak EURO 2020 bileti aldı.

Galler: Robert Page;
Krizden doğan isim

Ocak 2018’den bu yana Galler’i çalıştıran Ryan Giggs bu turnuvada takımla birlikte olamayacak. İki kadına fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında dava açılan efsane ismin görevi askıya alındı. Onun yerine takımın başında yardımcısı Robert Page yer alacak. Üst seviyede teknik direktörlük tecrübesi bulunmayan Page, Galler U21, Port Vale ve Northampton takımlarında görev aldı. Galler onun yönetiminde çıktığı 6 maçta 4 galibiyet aldı. Sadece bir maç kaybettiler. Bu turnuva onun teknik direktörlük kariyeri için bir dönüm noktası olabilir. Bu zamana kadar geri planda kalan 46 yaşındaki isim burada alacağı başarılı sonuçlarla adından daha fazla söz ettirebilir.

 

İsviçre: Vladimir Petković;
Üst düzey başarı yok


2014 yılından bu yana İsviçre Milli Takımı’nın başında olan Vladimir Petković, Türk futboluna da yabancı değil… 2001-12 sezonunda Samsunspor’u çalıştıran Boşnak asıllı teknik adam, İsviçre’yi istikrarlı bir turnuva takımı haline getirmesine rağmen üst düzey bir başarı elde edemedi… Petković’in takımı elemelerde D Grubu’nda Gürcistan, Cebelitarık, Danimarka ve İrlanda’nın arasından 8 maçta 17 puan toplayıp lider olarak finallere direkt katılma hakkı kazandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X