A Milli Takım kritik virajda! Hollanda maçı saat kaçta hangi kanalda?

A Milli Takımımız İstanbul’da 4-2 mağlup ettiği Hollanda’nın konuğu oluyor… Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde G Grubu’nda ilk devreyi 11 puanla lider kapatan ay yıldızlıların Amsterdam’daki Johan Cruijff Arena’daki zorlu mücadelesi TSİ 21.45’te başlayacak.

A Milli Takım kritik virajda! Hollanda maçı saat kaçta hangi kanalda?

A Milli Futbol Takımımız Katar’ın evsahipliğnide düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu altıncı maçında bugün Hollanda’ya konuk olacak.

Başkent Amsterdam’daki Johan Cruijff Arena’da TSİ 21.45’te başlayacak zorlu mücadeleyi İtalya Futbol Federasyonundan Daniele Orsato yönetecek. Orsato’nun yardımcılıklarını aynı ülkeden Fabiano Preti ve Alessandro Giallatini yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Daniele Doveri olacak.

HEDEF LİDER DÖNMEK
Ay yıldızlı ekip, gruptaki ilk maçında İstanbul’da Hollanda’yı 4-2, ikinci karşılaşmasında da İspanya’da Norveç’i 3-0 yendi. Milliler, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kalırken, grupta Karadağ ile İstanbul’da yapılan dördüncü karşılaşma 2-2 berabere bitti.

Milli takım, son maçında ise deplasmanda Cebelitarık’ı 3-0 mağlup etti. Grupta 11 puanla lider durumda bulunan ay yıldızlılar ikinci yarının ilk maçında karşılaşacağı Hollanda önünde liderliğini korumaya çalışacak.

BURAK YILMAZ OYNUYOR
Grupta oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan Hollanda ise 10 puan ve averajla Norveç’in önünde ikinci sırada yer alıyor.

A Milli Takımmımızda sarı kart cezası sona eren kaptan Burak Yılmaz, bu karşılaşmada forma giyebilecek. Aday kadroya Hollanda’da katılan Ozan Tufan da teknik direktör Şenol Güneş’in forma vermesi halinde sahada olabilecek.
21.45/TRT 1

Portakallar ile ne yaptık?

A Milli Takımımız, Hollanda ile bugüne kadar dördü özel maçta toplam 13 kez karşılaştı. Hollanda’yı 4 kez mağlup eden Milliler, rakibine 5 defa mağlup oldu, 4 maç da berabere kaldı. Milliler Hollanda’ya karşı 13 gol kaydederken, kalesinde ise 15 gol gördü.

2021’deki 12. maç

Milliler, Hollanda mücadelesiyle 2021 yılındaki 12. maçına çıkacak. Bu yıl oynadığı 11 maçta 5 galibiyet alan milli takım, 3 beraberlik ve 3 de yenilgi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 20 gol atan ay yıldızlı ekip, kalesinde 16 gol gördü. Milli takım, bu yılın ilk maçında 24 Mart’ta Hollanda ile karşı karşıya geldi. Ay yıldızlı ekip, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında İstanbul’da rakibini 4-2 yendi. Ay yıldızlılar oynadığı son maçta ise Cebelitarık’ı deplasmanda Halli Dervişoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Karaman’ın golleriyle mağlup etti.

Şenol Güneş ile 82. sınav

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Hollanda maçıyla birlikte ay yıldızlı ekibin başında 82. karşılaşmasına çıkacak. Ay yıldızlı ekip, milli takımın başında ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş yönetiminde 58’i resmi, 23’ü özel toplam 81 maç oynarken, bu müsabakalarda 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 20 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 126 gol attı, kalesinde 84 gole engel olamadı.

228 için sahaya çıkıyoruz

A Milli Futbol Takımımız Hollanda maçıyla tarihinde 598. kez sahaya çıkacak. Ay yıldızlılar, 98 yıllık tarihinde 321’i resmi, 276’sı özel 597 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 227 galibiyet, 143 beraberlik ve 227 yenilgi yaşadı. Milli takım, 254’ü deplasmanda, 260’ı evinde, 83’ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3’ü hükmen galibiyetten toplam 795 gol attı, kalesinde 853 gol gördü. Bugüne kadar 90 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 597 karşılaşmanın 514’ünü Avrupa, 33’ünü Asya, 23’ünü Amerika, 24’ünü Afrika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X