A Milli Takım son virajda… BUDAPEŞTE’DE FİNAL GECESİ!

Grup lideri Rusya’yı devirerek A Ligi için umutlanan Millilerimiz Macaristan’da galibiyet peşinde… Uluslar Ligi’ndeki son maçına bu akşam TSİ 21.45’te çıkacak olan ay yıldızlılar rakibini yenerek, Sırbistan’da Rusya’nın puan kaybetmesini bekleyecek.

A Milli Takım son virajda… BUDAPEŞTE’DE FİNAL GECESİ!

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup altıncı ve son maçında bugün Budapeşte’de Macaristan ile karşı karşıya gelecek. Puskas Arena’da TSİ 22.45’te başlayacak müsabakada Slovakya Futbol Federasyonundan hakem Ivan Kruzliak düdük çalacak. Kruzliak’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Tomas Somolani ve Branislav Hancko yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Filip Glova olacak. Grubun diğer maçında ise Sırbistan sahasında, Rusya’yı konuk edecek.

NEDEN OLMASIN?
Üçüncü grupta, son maçlar öncesinde Rusya 8 puan ve averajla lider durumda bulunuyor. Aynı puana sahip Macaristan ise ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’nin 6 puanla üçüncü sırada yer aldığı grupta, Sırbistan ise 3 puanla son sırada. Pazar günü lider Rusya’yı devirerek gruptaki tüm dengeleri değiştiren A Milli Takımımızın, Macaristan’ı mağlup etmesi ve Rusya’nın da Sırbistan deplasmanında puan kaybetmesiyle grubu lider bitirme ve A Ligi’ne yükselme şansı bulunuyor. Macaristan karşısında alınacak beraberlikte B Ligi’nde kalacak Milli Takım, rakibine mağlup olur, Sırbistan da Rusya’yı yenerse Uluslar C Ligi’ne düşecek.

BURAK’IN CEZASI BİTTİ
Ay yıldızlı ekipte sakatlıkları bulunan Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü ve Efecan Karaca, Rusya maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Cengiz Ünder ile teknik direktör Şenol Güneş tarafından izin verilen Enes Ünal Macaristan maçı kadrosunda yer almıyor. Kaleci Gökhan Akkan ve orta saha oyuncusu Abdülkadir Ömür milli takım aday kadrosunun toplanmasından önce, Mert Çetin ve Orkun Kökçü de Hırvatistan karşılaşmasının ardından sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılmıştı. Milli takımda, cezası sona eren Burak Yılmaz ise bu mücadelede forma giyebilecek.

22.45/TRT 1

KADRODA KİMLER VAR?

Kaleciler: Fehmi Mert Günok, Uğurcan Çakır, Altay Bayındır

Savunma: Mert Müldür, Nazım Sangare, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Caner Erkin, Ömer Bayram

Orta saha: Berkay Özcan, Dorukhan Toköz, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Yusuf Yazıcı, Deniz Türüç

Forvet: Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Kenan Karaman.

Dominik Szoboszlai
forma giyemeyecek

Macarların yükselen yıldızı Dominik Szoboszlai aday kadrodan çıkarıldı. Macaristan Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Dominik Szoboszlai, Avusturya’daki sıkı karantina kuralları nedeniyle kulübü Salzburg tarafından geri çağrıldı. 20 yaşındaki oyuncu, Türkiye karşısında sahaya çıksa cumartesi günü Sturm Graz’la oynanacak lig maçında forma giyememe tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Ligde son hafta Rapid Wien ile 1-1 berabere kalarak ilk puanlarını kaybeden Salzburg böyle bir durumun yaşanmaması için önlemini aldı. Genç yıldız, geçen perşembe İzlanda ile oynanan Avrupa Şampiyonası Elemeleri final maçının son dakikalarında da kritik bir gole imza atmış ve ülkesini Avrupa Şampiyonası’na taşımıştı.

Macaristan ile 14. randevu

A Milli Futbol Takımımız Macaristan ile bugüne kadar 13 kez resmi ve özel maçlarda rakip oldu. Milliler söz konusu müsabakalarda 4 kez rakibini mağlup ederken, 7 kez de sahadan mağlup ayrıldı. 2 karşılaşma ise berabere sona erdi. Bu karşılaşmalarda ay yıldızlar 15 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 26 gol gördü. Grubun ilk maçında Türkiye’de oynanan müsabakayı Macaristan 1-0’lık sonuçla kazandı.

Milliler, 586. maçına çıkacak

A Milliler, Macaristan ile oynayacağı karşılaşma ile birlikte tarihindeki 586. maçına çıkacak. Milliler, 312’si resmi, 273’ü özel olmak üzere olmak üzere oynadığı müsabakalarda 222 kez sahadan galip ayrılırken, 223 kez de mağlup oldu. 140 maçta da berabere kaldı. Milli Takım toplam 775 gol atarken, kalesinde 835 gol gördü.

2020 yılındaki 8. maç

A Milli Takım, 2020 yılındaki 8. maçını deplasmanda Macaristan’a karşı oynayacak. Ay yıldızlılar 5’i resmi, 2’si de özel maç olmak üzere oynadığı mücadelelerde 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Milliler bu karşılaşmalarda 12 gol atıp, 12 gol yedi.

Şenol Güneş’le
70. karşılaşma

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Macaristan karşılaşmasıyla ay yıldızlı ekibin başında 70. kez sahaya çıkacak. Milli takımın başında ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş yönetiminde ay yıldızlı ekip, 49’u resmi, 20’si özel 69 maç oynadı. Milli takım, Güneş ile çıktığı 69 maçta, 33 galibiyet, 20 beraberlik ve 16 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 106 gol attı, kalesinde 64 gole engel olamadı.

UEFA ULUSLAR LİGİ’NDE BUGÜN

A LİGİ 1. GRUP
22.45 Bosna-Hersek-İtalya
22.45 Polonya-Hollanda

A LİGİ 2. GRUP
22.45 Belçika-Danimarka
22.45 İngiltere-İzlanda

B LİGİ 1. GRUP
22.45 Avusturya-Norveç
22.45 Kuzey İrlanda-Romanya

B LİGİ 2. GRUP
22.45 Çekya-Slovakya
22.45 İsrail-İskoçya

B LİGİ 3. GRUP
22.45 Macaristan-Türkiye
22.45 Sırbistan-Rusya

B LİGİ 4. GRUP
22.45 İrlanda Cum.-Bulgaristan
22.45 Galler-Finlandiya

C LİGİ 2. GRUP
20.00 Ermenistan-Makedonya
20.00 Gürcistan-Estonya

C LİGİ 3. GRUP
22.45 Yunanistan-Slovenya
22.45 Kosova-Moldova

C LİGİ 4. GRUP
18.00 Arnavutluk-Beyaz Rusya
18.00 Kazakistan-Litvanya

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X