AB Bakanlığı’ndan UÜ’lü öğrencilere büyük destek

Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi’nde gönüllü olarak çalışan gençlerin hazırladığı öğrenci değişimi konulu projeler, AB Bakanlığı’ndan 81 bin Euro’luk destek aldı.

AB Bakanlığı’ndan UÜ’lü öğrencilere büyük destek

Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi’ne bağlık olarak faaliyetlerini yürüten Proje Atölyesi, gençlere katkı sağlayacak çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Son olarak hazırladığı iki öğrenci değişimi projesine de Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan tam destek aldı. 

81 bin Euro’luk destek ile hem Türkiye’den yurt dışına öğrenci gidecek hem de Bursa’da yabancı öğrencilerin katılacağı büyük bir zirve gerçekleştirecek. Atölyenin hazırladığı Üniversite Öğrenci Toplulukları Buluşuyor Projesi 35 bin 640 Euro, Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi (Youth Discovering With EVS) isimli proje ise 45 bin 987 Euro hibe almaya hak kazandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Proje Atölyesi Koordinatörü Mustafa Aslan, tüm Uludağ Üniversitesi’nde öğretim gören öğrencilerin Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi’ne başvuruda bulunabileceğini söyledi. 

Bu proje kapsamında 38 öğrenciyi 2 ay ile 1 yıl arasında değişen sürelerde çeşitli Avrupa Birliği üyesi Ukrayna, Romanya, Portekiz, İtalya ve Moldova gibi ülkelere ücretsiz götüreceklerini kaydeden Mustafa Aslan, “Üniversitemizde okumakta olan ya da mezun 17-30 yaş aralığındaki tüm öğrenci arkadaşlarımız program için başvuruda bulunabilirler. 2016 ve 2017 yılları arasında bu projeyi uygulayacağız. Konaklama, yol ve yemek de dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlar da AB Bakanlığı’ndan alınan bütçeden karşılanacak. Onaylanan diğer projemiz ise Üniversite Öğrenci Toplulukları Buluşuyor adını taşıyor. Bu da 2016 yılında uygulayacağımız ve ulusal çapta katılımın sağlanmasını hedeflediğimiz diğer bir projemiz olacak. Proje kapsamında Türkiye’deki 35 farklı üniversiteden bilim, kültür, sanat ve spor alanında faaliyet gösteren 105 öğrenci topluluğunun temsilcilerine üniversitedeki öğrenci topluluklarının faaliyetlerinin daha geniş öğrenci kitlelerine hitap etmesi noktasında 3 ana başlık altında eğitimler verilmesini kapsıyor” dedi.

REKTÖRDEN GENÇLERE TAM DESTEK

Hazırladıkları projelere AB Bakanlığı’ndan destek alan öğrenciler ile bir araya gelen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gençleri başarılarından dolayı tebrik etti. Üniversite yönetimi olarak öğrencilerine proje yapmayı teşvik ettiklerini vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, “Gençlerimize bizlerin verebileceği en değerli eğitim, onlara teorik bilgilerin dışında pratik bilgileri de öğretmektir. Proje hazırlamak, bu projeler ile yetkili mercilere başvuru yapmak ve buralardan ödenek almaya hak kazanmak çok büyük bir iştir. Bu işi başardıkları için ben öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hem gönüllü çalışıyorlar, hem de çalışmalarını bir değere dönüştürüyorlar. Üniversite yönetimi ve öğretim görevlileri olarak bizler gençlerimize bu becerileri kazandırmak için çalışmalıyız. Bundan sonra da yapacakları tüm çalışmaların arkasında olacağımıza dair kendilerine söz veriyorum” diye konuştu.

UÜ Proje Atölyesi’nin hazırladığı Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi’ne başvurmak isteyen öğrenciler 5 Şubat’tan itibaren atölye merkezine başvuruda bulunabilecek. Projeler hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler [email protected] adresi ile irtibata geçebilirler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X