AB Bildirgesi’ne tepki

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Brüksel’deki zirvenin ardından sonuç bildirgesi yayımladı.

AB Bildirgesi’ne tepki

Sonuç bildirgesinde Salisbury saldırısı, Türkiye ve Batı Balkanlar’a yer verildi.

AB Liderler Zirvesi’nin ilk günü sonunda yayımlanan bildirgenin Türkiye ile ilgili olan bölümünde, ‘AB Konseyi, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde devam eden yasa dışı faaliyetlerini güçlü şekilde kınıyor ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Yunanistan’la olan tam dayanışmasının altını çiziyor’ ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, diplomasi muhabirlerini bilgilendirme toplantısında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aksoy bir soru üzerine, ‘AB Zirvesi’nde yine Rum – Yunan tezlerine hizmet eden ülkemiz aleyhine kabul edilemez ifadeler içeren bir yazımla karşı karşıya kaldık.

AB bu iki ülkeye yalnızca üye oldukları için, haklı olup olmadıklarına bakmaksızın destek veriyor. Burada biz şunu anlıyoruz; AB, Kıbrıs konusundaki tarafsızlığını tamamen yitirmiştir.

2004’te de biz bunu gördük. Aynı filmi tekrar yaşıyoruz. Bu tutum devam ettiği sürece AB’nin Kıbrıs meselesinde üçüncü bir taraf olarak kabul edilmesi mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X