AB kalıcı muafiyet istedi

Avrupa Birliği (AB), ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik uygulamaya koyduğu ilave gümrük vergilerinden tam ve kalıcı olarak muaf tutulmak istedi.

AB kalıcı muafiyet istedi

AB Komisyonu, ABD’nin AB ülkelerini ithal çelik ve alüminyuma uygulanan ilave gümrük vergilerinden 1 Haziran’a kadar muaf tutma kararı hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD’nin kararının piyasalardaki belirsizliği artırdığına ve işletmelerin kararlarını etkilediğine dikkat çekilerek, ”AB, milli güvenlik gerekçesiyle alınan bu tedbirlerden tam ve kalıcı biçimde muaf tutulmalıdır” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, çelik ve alüminyum sektörlerindeki fazla kapasite sorununun AB’den kaynaklanmadığına işaret edildi. ABD Başkanı Donald Trump, 9 Mart’ta ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 gümrük vergisi uygulanacağını açıklamıştı.

AB, çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerinden muaf tutulmaması halinde ABD’nin birçok ürününe misilleme yapılacağını duyurmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X