AB Müsteşarı’na sığınmacı bilgisi

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

AB Müsteşarı’na sığınmacı bilgisi

Poupeau’yu ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa’daki Suriyeli sığınmacılar, kentin ekonomik ve kültürel potansiyeli hakkında yabancı konuğunu bilgilendirdi. 

Büyükşehir Belediyesi’ne ait Heykel’deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları da gündeme geldi. Poupeau’nun Büyükşehir’i ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa’nın yaklaşık 100 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptığını belirtti. 

Poupeau’ya kentin ekonomik durumu, sanayi potansiyeli, tarihi ve kültürel mirası konusunda da bilgiler veren Başkanvekili Karlık, Bursa’nın bünyesinde barındırdığı zenginlikler çerçevesinde Avrupa için büyük fırsatlar içerdiğini ifade etti.

AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau ise, ilk defa geldiği Bursa’ya hayran kaldığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X