AB Türkiye ile rekabet edemez

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde kurulan Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu, bor madeninin ülke ekonomisine kazandırılması adına Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile (KUTSO) ‘Genişletilmiş Bölgesel Toplantısı’ gerçekleştirdi.

AB Türkiye ile rekabet edemez

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, toplantıda yaptığı konuşmada, Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu’nun bor cevheri konusunda yapmış olduğu çalışmaları yakından incelediğini söyledi. Komisyonun yaptığı çalışmaların hem ekonomik hem de sosyal alanda olumlu yönde fırsatlar sunacağını belirten Güral, ”Bor ile ilgili bilgi eksikliğinin tamamlanması adına bu çalışmaların yapılması ve bu çalışmalar neticesinde bor cevherinin ileri derecede işlenmesi adına teknolojinin geliştirilmesi önemli. Bu kapsamda komisyonun çalışmalarını çok önemsiyorum” dedi.

AMAÇ BİLİNÇ OLUŞTURMAK

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde Türkiye’ye mal olacak projeler ortaya koyarak, sanayicide bor bilincini oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Türkiye’nin dünyadaki bor rezervinin yüzde 72’sine sahip olduğuna dikkat çeken Duran, ”AB, Türkiye ile bu alanda rekabet etme imkanının olmadığını biliyor. Bizler heyecanımız ve motivasyonumuz yüksek bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve inşallah somut projeler de elde edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X