Abbas BM’ye başvuruyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında hayatını kaybeden Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın ölüm nedeninin soruşturulması için bir BM komisyonu kurulmasını isteyeceklerini bildirdi

Abbas BM’ye başvuruyor

Filistin yönetiminin, Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın ölümünün ardından tutumunu belirlemek amacıyla Ramallah’taki merkezinde yapacağı toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Abbas, “10 ayrı meseleyi ele alacağız. BM Güvenlik Konseyi’ne başvuru, Cenevre Sözleşmesi’ni imzalayan taraflarla toplantı yapılması, Filistin halkına uluslararası koruma talebi ve Ebu Ayn’ın ölümüne ilişkin BM çatısı altında bir soruşturma komisyonu kurulmasını görüşeceğiz’ dedi. 

Abbas, toplantıda ‘Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı, Gazze’nin imarı, barışçıl halk direnişi, uluslararası sözleşmelere taraf olunması, İsrail Filistin ilişkilerinin belirlenmesi’ gibi konuları da ele alacaklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X