ABD basını nasıl gördü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın önceki gün Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşme, ABD basınında geniş yer buldu.

ABD basını nasıl gördü?

ABD basını, Trump’ın Türkiye’yi terörle mücadelede müttefik olarak övdüğünü yazdı. Haberlerde ABD’nin DAEŞ ve PKK ile mücadelede Türkiye’ye destek vermeye devam edeceği vurgusu da yapıldı.

Voice of America: ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Beyaz Saray’da fikir ayrılıklarından kaçındı. İkili ilişkilerin gücünü övdü. Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ militanlarıyla mücadeledeki fikir ayrılıklarından bahsetmeyen iki lider, ABD’nin geçen haftaki YPG’yi silahlandırma kararından da söz etmedi. Trump, ‘Türkiye ile ilişkilerimiz bozulmaz’ ifadelerini kullandı.

ABC News: ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray’da birbirlerine övgüler yağdırdı. Ancak terörle mücadele ve Suriye gibi konulardaki keskin fikir ayrılıklarını gidermek için pek ilerleme sağlayamadılar.

Los Angeles Times: ABD Başkanı Trump ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan keskin fikir ayrılıklarına rağmen yeni dönem vurgusu yaptı. Trump, Washington ve ABD arasındaki anlaşmazlıklara değinmedi ancak Erdoğan uzun bir açıklamada bulundu.

CNN International: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beyaz Saray’da yapılan görüşmeyi ‘Trump’tan Erdoğan’a sıcak karşılama’ başlığıyla duyuran CNN International, ‘Türkiye ile ABD arasındaki gerginliğe karşın Trump, Erdoğan’a sıcak karşılamada bulundu’ yorumu yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X