Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

ABD Büyükelçiliği’nden MİT TIR’ları açıklaması

ABD Büyükelçiliği, MİT TIR’ları iddianamesiyle ilgili açıklama yaptı. Elçilik, herhangi bir bilgi talebinde bulunulmadığını, Türk yetkililerle temas halinde olduklarını belirtti.

ABD Büyükelçiliği, MİT TIR'ları iddianamesiyle ilgili açıklama yaptı. Elçilik, herhangi

ABD Büyükelçiliği, MİT TIR’ları iddianamesiyle ilgili açıklama yaptı. Elçilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Savcılık bizden bilgi istemedi. Bu iddiaları destekleyecek bilgi sahibi değiliz. Türk yetkililerle temas halindeyiz.”

Durdurulan MİT TIR’larına ilişkin 5. iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, Sivil imamlardan Bayram Andaç isimli öğretmenin MİT TIR’larının durdurulmasının ardından ABD Büyükelçiliği’ni ve Başkonsolosluğu’nu aradığı tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan, iddianamade, MİT tırlarının durdurulmasının ardından şüpheli “imam”ların ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğuyla telefon görüşmesi yaptıklarına dair tespitlerin olduğunu belirterek, bu görüşme içeriklerini ABD Başkonsolosluğu’na sorduklarını belirtmişti.