ABD, Çin’e karşı üslubunu yumuşattı

ABD, Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetlerini önlemede yeterince yardımcı olmadığı konusunda Çin’e yapılan eleştirilerin dozunu yumuşattı.

ABD, Çin’e karşı üslubunu yumuşattı

Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Güney Kore ziyaretinin ardından Çin’de mevkidaşı Wang Yi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada ‘Biz Kore Yarımadası’ndaki gerilim ve oradaki durumun tehlikeli bir seviyeye çıktığı konusunda ortak bir görüş içindeyiz. Herhangi bir sorunu başlamadan önce önlemek için elimizden geleni yapmakta kararlıyız’ dedi. 

Tillerson, Kuzey Kore’yi ‘nükleer silah geliştirmekten vazgeçirmek için’ Çin ile birlikte çalışma konusunda da mutabık kalındığını vurguladı.

Tillerson daha önce Güney Kore ziyareti sırasında Kuzey Kore’ye karşı askeri seçeneğin ‘masada olabileceğini’ belirtmişti. 

Çin Dışişleri Bakanı Yi de görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada ‘Ne olursa olsun biz barışçı bir anlaşma yolunu aramak için diplomasiye bağlı kalmalıyız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X