ABD de ‘Patriot’ füzeleri çekiyor

Almanya’nın ardından ABD de Türkiye’deki Patriot sistemlerini çekme kararı aldı.

ABD de ‘Patriot’ füzeleri çekiyor

ABD’nin, mevcut görev süresi ekim ayında sona erecek Türkiye’deki patriot hava ve füze savunma birliklerinin konuşlanmasını mevcut rotasyonun sonunda yenilemeyeceğini Türk hükümetine bildirdiği ancak ihtiyaç olması halinde patriot unsurlarını ve personelini bir hafta içinde Türkiye’ye geri getirmeye hazır olduğu bildirildi.

 

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, ihtiyaç olduğu takdirde ABD’nin Patriot unsurlarını ve personelini bir hafta içindeTürkiye’ye geri getirmeye hazır olacağı belirtildi.

 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

“Amerika Birleşik Devletleri, mevcut görev süresi Ekim ayında sona erecek Türkiye’deki Patriot hava ve füze savunma birliklerinin konuşlanmasını mevcut rotasyonun sonunda yenilemeyeceğini Türk Hükümetine bildirmiştir.

 

İhtiyaç olduğu takdirde, ABD, Patriot unsurlarını ve personelini bir hafta içinde Türkiye’ye geri getirmeye hazırdır. ABD ayrıca, doğu Akdeniz’de ABD Donanmasının çok-rollü “Aegisö gemilerinin devamlı mevcudiyetini sürdürecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X