ABD Dışişleri’nden ‘kayyum’ açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Koza-İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, Türk hükümetine adil yargı ve hukuk önünde eşit muamele ilkesine uyma çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri’nden ‘kayyum’ açıklaması

Kirby, Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, Türk demokrasisinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, “1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlerin özgür, adil ve güvenilir olmasını istiyoruz” dedi. Türk yetkililere, evrensel demokratik değerler ve Türkiye anayasasında da kutsal kabul edilen değerler çerçevesinde davranma çağrısında bulunan Kirby, “Daha önce de kaygı duyduğumuzu belirttiğimiz, özgür medya, ifade özgürlüğü ve toplanma hakkı gibi konulara ilişkin kaygılarımız sürüyor” diye konuştu. 

Kirby ayrıca, Türkiye’de hükümetin nasıl oluşacağı kararının Türk halkının kararına bağlı olduğunu, ABD’nin dikte etmesine bağlı olmadığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X