ABD, eğit-donat programında ‘düzenlemeler’ yapacak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Suriyeli muhaliflere yönelik eğit-donat programı üzerinde bazı “düzenlemeler” yapmayı planladıklarını söyledi.

ABD, eğit-donat programında ‘düzenlemeler’ yapacak

Cook, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, “(Eğit-donat) Bu programın ilk safhasının umduğumuz türden bir verimle başlamadığı noktasında açık sözlü olduk. Bundan dersler aldık ve almaya da devam ediyoruz” dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın, Suriyeli “ılımlı” muhalif güçleri DAEŞ’e karşı mücadelenin kritik bir ögesi olarak gördüğünü ve bu güçlere yönelik eğit-donat programının “doğru strateji” olduğuna hala inandığını kaydeden Cook, bununla birlikte, ABD yönetimi olarak, programda yaşanan birtakım sorunları gidermenin yollarını da değerlendirdiklerini belirtti.

“(Süreç boyunca) Program üzerinde ayarlamalar, düzenlemeler yapacağız” ifadesini kullanan Cook, bu düzenlemelerin içeriğine dair herhangi bir detay vermedi.

ABD ve koalisyon güçleri tarafından terör örgütü DAEŞ’e karşı savaşmaları için eğitilip silahlandırılan Suriyeli ılımlı muhaliflerin ilk mezun grubunun, temmuz sonunda Suriye’ye geçtikten sonra Nusra Cephesi’nin saldırısına uğradığı ve 20’den fazlasının Nusra Cephesi tarafından alıkonulduğu belirtilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X