ABD, Esad’dan özür diledi

ABD Deyr ez Zor’da düzenlediği ve 62 Suriyeli askerin ölümüyle sonuçlanan hava harekatı için Suriye’den özür diledi. Özrün, Washigton yönetimi tarafından Moskova aracılığıyla Suriye lideri Esad’a iletildiği açıklandı.

ABD, Esad’dan özür diledi

ABD liderliğindeki koalisyonun Deyr ez Zor’da Suriye ordusunun mevzilerine düzenlediği bombardıman nedeniyle Washigton’ıı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan özür dilediği bildirildi. 

Rossiya 1 televizyonuna verdiği röportajda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye ordusu mevzilerine ‘kazara’ düzenlendiğini söyledikleri hava saldırısı nedeniyle Suriye lideri Esad’dan özür dilenip dilenmediği sorusu karşısında ‘Evet, özür dilediler’ dedi. Lavrov’un anlattığına göre, ABD’li mevkidaşı John Kerry ile bu hafta New York’ta gerçekleştirdiği görüşmeler sırasında ABD tarafı Deyr ez Zor’daki hava saldırısının hata olduğunu kabul etti ve Suriye liderliğine Rusya üzerinden özürlerini iletti. 

HALEP HAREKATI

Bu arada Suriye ordusu Halep’in tamamını silahlı muhaliflerden temizlemek amacıyla 3 gün önce başlattığı operasyon kapsamında çok stratejik öneme sahip olan Handerat Mülteci Kampı’nı ele geçirdi. 

Buranın alınmasıyla cihatçıların Halep kuşatmasını kırması zorlaştı. Handerat Kampı 3 yılı aşkın süredir cihatçıların kontrolündeydi ve cihatçı örgütlerin savunma merkeziydi. Bu yüzden burada yaşayan çok sayıda Filistinli mülteci Halep’in güneyine taşınmak zorunda kalmıştı. 

15 BİN ASKER KATILIYOR

15 bin Suriye askeri ve Hizbullah savaşçılarının katıldığı operasyon kapsamında Suriye ve Rusya savaş uçakları Halep’in doğusu, kuzeyi ve güneyinde ki El Nusra, ÖSO, Ahrar’uş Şam, Nurettin Zengi ve Ceyşul İslam mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor. Karadan da operasyon yapan Suriye ordusu kentin güneyinde yer alan Şeyh Sait mahallesine girerek birçok bölgeyi silahlı muhaliflerin elinden aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X