ABD Esad’ı istemiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya’nın Suriye’de siyasi çözüme yönelik önerisi hakkında, “Cenevre bildirgesi doğrultusunda siyasi bir çözümü istememize rağmen, (Beşşar) Esed’i bunun bir parçası olarak görmediğimiz noktasında çok net olduk”

ABD Esad’ı istemiyor

Toner, günlük basın brifinginde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Katar ziyareti sırasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la Suriye meselesi üzerine yaptığı görüşmeye ilişkin soruları yanıtladı.

Terör örgütü DAEŞ’le yapılan mücadelenin çok farklı devletleri ortak bir sebep için bir araya getirdiğini belirten Toner, çoğu devletin terör örgütü DAEŞ’i ciddi bir tehlike olduğunu belirterek, meselenin ABD ulusal güvenliğiyle alakalı olduğu gibi, bir çok farklı ülke için de aynı sorunun var olduğunu söyledi.

Rusya’nın Suriye’de siyasi çözüme yönelik önerisi hakkında hakkında sorulan bir soruya ise, Toner, “Cenevre bildirgesi doğrultusunda siyasi bir çözümü istememize rağmen, (Beşşar) Esed’i bunun bir parçası olarak görmediğimiz noktasında çok net olduk” ifadesini kullandı.

Toner, DAEŞ’e karşı verilen mücadelede daha fazla ülkenin yardımına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Rusya’nın da katılması olumlu olur” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Kerry’nin Rus meslektaşı ile yaptığı görüşmeyi “anlamlı” olarak tarif eden Sözcü Toner, görüşmelerin devam edeceğini belirterek şunları kaydetti:

“Devlet kontrolü dışında, DAEŞ’in kendini (o bölgede) kurup, genişletmesi, Esed yönetiminin sebep olduğu bir durumdur. Bu bağlam’da Suriye’de ne olup bittiğini ve Esed yönetiminin ne yaptığı ile ilgili siyasal bir çözüme ihtiyacımız var”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X