ABD ‘Fidan’ı dinledi

Alman Focus dergisi, Frankfurt kentinde 17 Aralık’ta tutuklanan Muhammed Taha Gergerlioğlu (59) davası ile ilgili yeni bilgilere ulaştı.

ABD ‘Fidan’ı dinledi

Derginin internet sayfası da yer alan osef Hufelschulte imzalı haberde, Gergerlioğlu’nu Almanya’da görevlendiren kişinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğu iddia edildi. 

Gergerlioğlu ile birlikte Türkiye vatandaşları Ahmet Duran Y. ve Almanya vatandaşı Göksel G’nin yargılandığının belirtildiği haberde, “Fidan’ın Almanya’daki casuslarının sadece büyükelçilik ya da konsolosluk gibi yerlerde değil aynı zamanda seyahat acenteleri, bankalar, camiler ve gazetelerde de çalıştığı iddia edildi. 

Hufelschulte ‘casusluk krizine’ ilişkin değerlendirmesinde casusluk davası sürecinde ‘ajan ağıyla Türkiye’nin Almanya’da ne denli örgütlenmeye çalıştığını gösteriyor’ yorumunu kullandı. Alman gazeteciye göre casusluk krizi Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiyi de yokuşa sürecek. 

NSA DİNLEDİ

Alman İstihbarat Birimine (BND) yakınlığıyla bilinen gazeteci Josef Hufelschulte’ın verdiği haberde, ayrıca  MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın iki buçuk yıl önce dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ile yaptığı ve Suriye tarafındaki Süleyman Şah Türbesi’nin bombalanarak savaş çıkarma planlarının konuşulduğu iddia edilen telefon görüşmesinin Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından dinlendiği öne sürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X