ABD Gizli Servisi’nde deprem

ABD Gizli Servisi’ndeki 4 üst düzey yöneticinin istifası istendi. Talebin, son aylarda teşkilatı yönelik sert eleştirilerin ardından geldiği belirtiliyor.

ABD Gizli Servisi’nde deprem

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Gizli Servis, son aylarda senatörler ve Obama yönetimi tarafından, üst düzey yöneticilerle alt düzeydeki çalışanlar arasında güvensizlik kültürü yaratmakla ve bir zamanlar ‘elit’ olan teşkilatı zayıf kararlar nedeniyle kalitesizleştirmekle suçlanıyordu.

Servis’in başındaki isim Joseph P. Clancy, geçen Salı günü koruma, araştırma, teknoloji ve halkla ilişkiler bölümlerinden sorumlu 4 yöneticiden istifalarını istedi. 

Bu dört yönetici, eğer istifa etmez ya da emekliye ayrılmazlarsa, Gizli Servis ya da onun kardeş örgütü İç Güvenlik Bakanlığı’na yeni bir görev için başvurabilecekler.

Washington Post’a konuşan Clancy, ‘İşleri nasıl yürüttüğümüze ilişkin taze bir bakış açısı kazanmamız için değişim gerekliydi’ dedi. İstifası istenen dörtlünün yanı sıra, 2 kişinin de emekliye ayrılacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X