ABD, göçmenlerin yerlerinin tespiti için çalışıyor

ABD, teknelerde mahsur kalan Arakanlı Müslümanlar ve Bangladeşli göçmenlerin yerlerinin tespiti için askeri keşif uçuşlarına başladı.

ABD, göçmenlerin yerlerinin tespiti için çalışıyor

ABD, Güneydoğu Asya’da insan kaçakçılarının açık denizde terk ettiği teknelerde mahsur kalan Arakanlı Müslümanlar (Rohingyalar) ve Bangladeşli göçmenlerin yerlerinin tespiti için bölgede askeri keşif uçuşlarına başladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Jeff Rathke, günlük basın brifinginde, Amerikan donanmasına ait P-8 tipi uçağın, hafta sonunda Malezya’nın desteğiyle, göçmenleri taşıyan teknelerin yerlerinin tespit edilmesi için deniz üzerinde keşif uçuşları düzenlemeye başladığını bildirdi.

Bu uçuşlardan gelecek bilgilerin, denizdeki vaziyeti anlamaya önemli katkı sağlayacağını dile getiren Rathke, bölgedeki hükümetlere destek sağlamak için gerektiğinde ilave uçuşlar düzenlemeye hazır olduklarını kaydetti.

 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Güneydoğu Asya’da açık denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğunu bildirirken, bölge ülkelerinin yaklaşık 4 bin göçmeni kurtardığı belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X