Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

ABD Irak’ta IŞİD’i vurmaya hazırlanıyor

ABD’nin Irak’ta IŞİD’e karşı bir operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.

ABD'nin Irak'ta IŞİD'e karşı bir operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.

Amerikan Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’ın yönetiminde hazırlanan plan, IŞİD’i birden fazla cephede savaşmaya zorlayacak. Suriyeli ve Iraklı Kürt güçler ile Irak ordusu ve İran’ın desteklediği Şii milisler, eşgüdüm içinde taarruza geçecek. 

The Times gazetesinin haberine göre de ABD’nin, Irak’ta IŞİD’in elindeki en büyük kentler olan Ramadi ve Musul’un geri alınamamasından rahatsız olduğu ifadeleri yer aldı.

Rusya bu ay Irak, Suriye ve İran’la birlikte Bağdat’ta ortak bir istihbarat payaşım hücresi oluşturduğunu açıklamıştı. Times’a göre hem bu gelişme, hem de Irak Başbakanı Haydar El İbadi’nin 1 Ekim’de Rusya’nın hava desteğini memnuniyetle karşılayacağını söylemesi, ABD’yi kaygılandırdı. 

Haberde hatırlatılan bir diğer gelişme de Rusya ve ABD’nin Suriye’de iki ülkenin hava kuvvetleri arasında çatışma çıkmasını önlemeye yönelik bir anlaşma imzalamaları ve anlaşmanın hedeflere yönelik istihbarat paylaşımını içermemesi.


Avatar Seç KAPAT
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay
Sıradaki Haber Bakan Fidan: Trump, NATO Zirvesi’ne katılmayı planlıyor