ABD Irak’ta IŞİD’i vurmaya hazırlanıyor

ABD’nin Irak’ta IŞİD’e karşı bir operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.

ABD Irak’ta IŞİD’i vurmaya hazırlanıyor

Amerikan Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’ın yönetiminde hazırlanan plan, IŞİD’i birden fazla cephede savaşmaya zorlayacak. Suriyeli ve Iraklı Kürt güçler ile Irak ordusu ve İran’ın desteklediği Şii milisler, eşgüdüm içinde taarruza geçecek. 

The Times gazetesinin haberine göre de ABD’nin, Irak’ta IŞİD’in elindeki en büyük kentler olan Ramadi ve Musul’un geri alınamamasından rahatsız olduğu ifadeleri yer aldı.

Rusya bu ay Irak, Suriye ve İran’la birlikte Bağdat’ta ortak bir istihbarat payaşım hücresi oluşturduğunu açıklamıştı. Times’a göre hem bu gelişme, hem de Irak Başbakanı Haydar El İbadi’nin 1 Ekim’de Rusya’nın hava desteğini memnuniyetle karşılayacağını söylemesi, ABD’yi kaygılandırdı. 

Haberde hatırlatılan bir diğer gelişme de Rusya ve ABD’nin Suriye’de iki ülkenin hava kuvvetleri arasında çatışma çıkmasını önlemeye yönelik bir anlaşma imzalamaları ve anlaşmanın hedeflere yönelik istihbarat paylaşımını içermemesi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X