Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

ABD konsolosluklarında vize işlemleri durduruldu

Trump’ın imzaladığı kararname sonrası 7 Müslüman ülke vatandaşı için vize işlemleri durduruldu. Uygulama İstanbul’daki ABD konsolosluğu için de geçerli.

Trump'ın imzaladığı kararname sonrası 7 Müslüman ülke vatandaşı için vize

ABD Başkanı Donald Trump’ın, “7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD’ye alınmaması” kararının ardından, vize işlemleri durduruldu.

 

ABD’nin tüm dünyada büyükelçilik ve başkonsolosluklarındaki uygulama, İstanbul Başkonsolosluğu için de ikinci bir uyarıya kadar geçerli.

 

Amerikan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan uyarıya göre, 27 Ocak’ta imzalanan başkanlık kararnamesinin ardından; Irak, İran, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen vatandaşlarının vize işlemleri yeni bir duyuruya kadar askıya alındı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı uyarı yazısında, “Eğer bu ülkelerin vatandaşlarından biriyseniz, vize randevusu almayın veya bir vize ücreti ödemeyin” dedi.

 

ABD, bu ülke vatandaşlarından, eğer daha önceden vize randevuları varsa, “içeri alınmayacaksınız” diyerek gelmemelerini istedi.


Avatar Seç KAPAT
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yargılamaların daha makul sürede tamamlanması ve
Sıradaki Haber Bakan Gürlek duyurdu: 140 yeni mahkeme kuruldu