ABD Körfez’i silaha boğdu

ABD’nin son 2 ayda Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne 40,8 milyar dolarlık silah sattığı bildirildi.

ABD Körfez’i silaha boğdu

ABD Savunma ve Güvenlik İşbirliği Ajansı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre, Katar 21 milyar 881 milyon dolarla kasım ve aralık aylarında ABD’den en fazla silah satın alan ülke oldu. 

Katar’ı takip eden Kuveyt ise 12 milyar 837 milyon dolar değerinde silah satın aldı.

Ajansın verilerinde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yaklaşık değerlerde nakliye ve saldırı helikopteri satın aldığı görüldü. 

Suudi Arabistan’ın 3 milyar 500 milyon dolar değerinde 48 CH-47F Chinook nakliye helikopteri talebi Dışişleri Bakanlığı tarafından 7 Aralık’ta onaylandı. Dışişleri Bakanlığı aynı tarihte Birleşik Arap Emirlikleri’ne de 3 milyar 510 milyon değerinde 28 Apache AH-64 tipi saldırı helikopterinin satışına onay verdi. ABD, bu ülkelere yılın geri kalanında ise 2 milyar dolar civarında askeri malzeme ve silah sattı.

ABD’nin silah sattığı Körfez ülkelerinin, Suudi Arabistan başta olmak üzere Yemen’e gerçekleştirdikleri müdahaleyle binlerce sivili öldürdükleri biliniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X