ABD Küba’yı terör listesinden çıkardı

ABD, Küba’yı teröre destek veren ülkeler listesinden resmen çıkardı.

ABD Küba’yı terör listesinden çıkardı

ABD Başkanı Barack Obama’nın, geçtiğimiz Aralık ayında Dışişleri Bakanı John Kerry’den Küba’nın teröre destek veren ülkeler listesinde olmasına ilişkin derhal bir gözden geçirme çalışması başlatmasını istediği ve  Küba’nın uluslararası terörizme desteği konusunda 6 ay içerisinde kendisine bir rapor sunması talimatı verdiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kerry’nin Nisan ayında gözden geçirmeyi tamamlayarak Obama’ya Küba’nın listeden çıkarılmasını tavsiye ettiği kaydedildi. 

NİHAİ KARAR

Açıklamada, Kongre’ye bildirimden sonra 45 günlük sürenin tamamlandığı belirtilerek, 29 Mayıs 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Küba’nın teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarılması yönünde nihai kararın verildiği kaydedildi. ABD yönetiminin Küba’yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarması, yaklaşık yarım asır önce kesintiye uğrayan iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normale dönmesi amacıyla başlatılan süreçte şu ana kadar atılmış en önemli adım oldu. Küba’nın listeden çıkarılmasından sonra listede şu anda İran, Sudan ve Suriye kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X