ABD militan eğitiyor

Rusya, ABD’yi Suriye savaşını devam ettirmek için kamplarda militan eğitmekle suçladı.

ABD militan eğitiyor

Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye’nin güneyinde bulunan El Tanf’taki  üste militanlara eğitim verdiğini söyledi.

ABD’nin  DEAŞ’a karşı savaşacak güçleri eğittiğini öne sürdüğü Suriye – Irak sınırındaki El Tanf askeri üssüne yönelik Rusya’dan Washington yönetimine suçlama geldi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) yaklaşık iki ay önce  bölgeye  deniz ve özel kuvvetlerden oluşan zırhlı araç destekli muharip 600 askeri sevk ettiği üste Suriye’de çatışmaların devam etmesi için militanlara eğitim verdiğini söyledi.

ÇOK TUHAF ŞEYLER OLUYOR

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi ile yaptığı görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “ABD’nin tek taraflı olarak kendi bölgesi ilan ettiği Tanf ve Rukban sığınmacı kampı çevresinde militanların eğitilmesi de dahil çok tuhaf şeyler oluyor” diyerek bu eğitimin amacının, ‘ateşkes anlaşmalarına rağmen militanların silahlı faaliyetlere devam etmesini sağlamak’ olduğunu iddia etti.

 İNSANİ YARDIM ENGELLENİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Rukban sığınmacı kampına insani yardım ulaştırılmasını engellediğini söyledi. Sergey Lavrov, “ABD, çok uzun süre boyunca insani yardım konvoylarının Rukban kampına erişimini engelledi.

Bunun için Suriye hükümetinin izin vermediğini öne sürdüler. Bu doğru değil. Suriye hükümetiyle insani kuruluşlar arasında tüm sorunlar çözüldü ancak ABD, insani yardımların kampa ulaştırılması için yeterli güvenlik garantisi vermiyor” dedi.

ABD’NİN ÖNERİSİ ÇÖZÜM DEĞİL

ABD’nin insani yardım konvoylarının kampın sınırına kadar getirilmesini, dağıtım işleminin ise kamp sakinleri tarafından bizzat yapılmasını önerdiğini vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanı, ancak Doğu Halep ve Doğu Guta da dahil birçok kampta bu şekilde dağıtılan yardımların militanlar tarafından kullanıldığını veya üç katı fiyatına satıldığını gözlediklerini belirtti.

Dolayısıyla ABD’nin önerisinin bir çıkış yolu ve çözüm olmadığını ifade eden Lavrov, “Suriye’nin güneyinde, Lübnan sınırı yakınındaki durumun normale dönmesiyle ilgili tüm konuların bir bütün halinde ve birbiriyle bağlantılı olarak ele alınması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye ekledi.

Lavrov, bu kapsamda Rusya’nın Lübnan ve ABD ile Suriye’nin güneyindeki gerilimi azaltma bölgesinin işlerliğinin korunması için işbirliği yapmaya devam edeceğini söyledi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X