ABD, ÖSO’ya verdiği silahları topladı

ABD’nin Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı üç ayrı silahlı gruba dağıttığı silahları geri aldığı bildirildi.

ABD, ÖSO’ya verdiği silahları topladı

Silahların geri alınmasına bu grupların, uluslararası koalisyonun ”silahlandırma” ile ilgili belirlediği şartları reddetmesinin neden olduğu belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden  (SOHR)  yapılan açıklamaya göre, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon, desteklediği silahlı gruplara silah yardımının devam etmesi için “Suriye ordusuna karşı savaşı durdurmaları, DEAŞ’la savaşa odaklanmaları ve Rakka ve Haseke’deki Suriye Demokratik Güçleri’ne destek gücü göndermeleri” gibi şartlar ileri sürdü. Bu grupların silahlandırma ile ilgili öne sürülen bu şartları reddetmesinden dolayı uluslararası koalisyon, bu gruplara verdiği silahları geri aldı. 

ABD tarafından desteklenen ”Karyeteyn Şehitleri Tugayı” adlı örgüt, ABD’nin şartlarını reddettikten sonra Suriye-Irak-Ürdün sınırındaki Tanf’ten ayrıldı. 

”Karyeteyn Şehitleri Tugayı” isimli grubun, Tenf’ten ayrılırken Pentagon’un Suriye’nin çöl bölgesinde ilerleyen İran destekli gruplara seyirci kalmasını da eleştirdiği belirtiliyor. 

Sputnik’e konuşan bir kaynak, ‘Suriye ordusuna teslim olanların tamamı, orduyla savaşmak istemediklerini, Devrim Komandoları Ordusu’na ABD tarafından temin edilen finansman için katıldıklarını ve teslim olacakları anı beklediklerini belirtti’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X