ABD, PYD’yi vurdu: 45 ölü

Suriye’de ABD uçaklarına koordinat veren PYD güçlerinin, Amerikan füzeleriyle vurulduğu öne sürüldü. Saldırıda 45 PYD’li hayatını kaybetti.

ABD, PYD’yi vurdu: 45 ölü
Suriye’de ABD’nin hava bombardımanları eşliğinde IŞİD’e karşı savaşan PYD güçleri, yanlışlıkla Amerikan bombardımanının hedefi oldu.
 
Edinilen bilgiye göre Haseke’de koordinatları PYD tarafından verilen noktaları bombalayan ABD füzeleri yanlışlıkla Kürt güçlerini vurdu. Hava saldırılarında 45 PYD’li öldü. 
 
İddiaya göre YPG’den oluşan Demokratik Suriye güçleri son 48 saat içerisinde Haseke şehrinin güneydoğusundaki köylerin çoğunu kontrolüne alarak Hatuniye gölüne kadar ilerledi. Demokratik Suriye Güçlerine bağlı operasyon merkezi, kendi güçlerinin Hatuniye bölgesine daha girmediğini, bölgede hala IŞİD’in bulunduğunu düşünerek ABD liderliğindeki Uluslararası koalisyon güçlerine Hatuniye bölgesinin koordinatlarını verip vurulmasını istedi.
 
3 FÜZE FIRLATILDI
 
ABD uçaklarının kurt güçlerinin ilerlemesini kolaylaştırmak amacıyla belirlenen bölgeyi 3 füze ile vurması sonucu, bölgede bulunan kurt güçlerinden 45 kişi hayatını kaybetti. 
 
Asayış güçlerinden bir görgü tanığı, yaptığı açıklamada, ‘Bombardıman bölgesinden 1 km uzaklıktaydık. Arkadaşlarımızın bulunduğu bölgenin nasıl vurulduğunu gözlerimizle gördük. Bölgede bulunan hiç biri kurtulmadı. ABD uçakları daha önce defalarca hedefini şaşırdı’ ifadesini kullandı. 
 
KOBANİ’DE DE VURMUŞLARDI 
 
Suriye’de hava saldırılarına geçen yıl başlayan ABD, Kobani’de de IŞİD’i bombaladığı sırada bir kez daha yanlışlıkla YPG güçlerini hedef almıştı. Yanlışlıkla vurulan YPG’nin kaybı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X