ABD rehineyi kurtaramadı

ABD yeni bir rehine krizi ile karşı karşıya. Washington, El Kaide`nin elindeki Amerikalı Luke Somers`ı kurtarmak için operasyon yaptı. Ancak özel kuvvetlerinin katıldığı operasyon başarısızlıkla sonuçlandı.

ABD rehineyi kurtaramadı
Bir süre önce El Kaide’nin Yemen’deki kolu, bir video yayınlayarak, 2013 yılından beri elinde tuttuğu Amerikalı gazetece Luke Somers’ı talepleri yerine getirilmezse üçü gün içinde öldürmekle tehdit etti.
 
Videonun yayınlanmasının ardından Beyaz Saray, 33 yaşındaki Somers’ı kurtarmak için bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.
Amerika ve Yemen kuvvetleri 25 Kasım’da Somers’ı kurtarmak için Hacr El Sayar bölgesindeki bir mağaraya baskın yaptı. Operasyonda El Kaide’nin rehin tuttuğu 6 Yemenli, 100 Suudi ve 1 Etiyopyalı kurtarıldı. Baskında 7 El Kaide militanı öldürüldü ancak gazetece Somers o anda orada değildi. Bu nedenle ABD ordusunun kurtarma operasyonu başarılı olamadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X