ABD Rojava’da hava üssü kuruyor

Suriye’nin Haseke kentindeki küçük bir havaalanının Amerikan askerlerinin kullanımı için hazır hale getirildiği bildirildi.

ABD Rojava’da hava üssü kuruyor

YPG güçlerinin kontrolü altındaki bölgede iki Amerikan helikopterinin söz konusu havaalanına indiği ve bu havaalanının ABD güçlerinin kullanımı için hazır hale gelmek üzere olduğunu belirtildi. Haseke’nin kuzeydoğusundaki Rumeylan bölgesinde daha önce tarımsal ilaçlama uçaklarının kullandığı küçük havaalanında iki hafta önce pist genişletme çalışmalarının yapıldığı ifade edildi ve son olarak iki Amerikan helikopterinin bu havaalanına inmesiyle birlikte Amerikalıların burayı kullanmaya başladığı ifade edildi.

Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemcisi adlı örgüt de Rumeylan’daki havaalanının Amerikan helikopterlerinin kullanımı için hazır hale getirilmekte olduğunu açıkladı. Amerikalıların bu havaalanını birkaç hafta önce Suriye’ye geçtikleri bildirilen askeri danışmanları için karargah olarak kullanacağı öne sürülüyor. Ancak yerel kaynaklar ABD’nin bu girişiminin Şam yönetiminin onayı olmadan gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X