ABD – Rusya savaşında ilk hedef o ülke olacak

Eski komutan, yeni askeri danışman Viktor Yesin, Rusya’ya karşı herhangi bir saldırı olması durumunda, ABD’nin Romanya’daki füze kalkanının ilk hedef olacağını söyledi.

ABD – Rusya savaşında ilk hedef o ülke olacak

İran tehdidi nedeni ile ABD’nin Avrupa’ya kurmayı planladığı füze kalkanı, ABD-Rusya ilişkilerinde en büyük sorun haline geldi. 

Füze kalkanının Rusya’yı hedef almadığını savunan Washington hukuki garanti vermeyi reddederken, İran nükleer programında anlaşma sağlanması nedeni ile Moskova sistemden vazgeçilmesini istiyor.

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri eski komutanı ve eskeri danışman Viktor Yesin, konuyla ilgili Interfax’a değerlendirmede bulundu.

Yesin, “ABD füze kalkanının Romanya sistemleri, ABD’den Rusya’ya yönelik bir saldırı olması durumunda ilk hedef olacak” uyarısında bulundu. 

Interfax’ta yapılan basın toplantısında konuşan Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanlığı’ndan İgor Denisov da, tren yollarında hareketli nükleer füzeler için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Denisov 5 aşamalı olarak projenin uygulamaya konulduğunu, halen ilk aşamasının sürdüğünü belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X