ABD Savunma Bakanı’ndan Esad rejimine uyarı

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD’nin Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasına sessiz kalmayacağını vurgulayarak, “Suriye hükümetinin bir daha kimyasal silah kullanması akılsızca olur.” dedi.

ABD Savunma Bakanı’ndan Esad rejimine uyarı

Mattis, Şayrat Hava Üssü’ne düzenlenen füze saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

ABD Savunma Bakanı, açıklamasında, “Başkan (Donald Trump), gelecekte kimyasal saldırıları caydırmak ve Esad, uluslararası hukuka aykırı ve imha edildiği duyurulan kimyasal silahlarla masum insanları öldürürken ABD’nin sessiz kalmayacağını göstermek için bu adımı atma talimatı verdi.” ifadelerini kullandı.

 

ABD’nin 6 Nisan’da Beşşar Esad rejimine ait Şayrat Hava Üssü’nü Tomahawk füzeleriyle vurmasının, rejimin İdlib’in Han Şeyhun’da kimyasal silah kullanmasına karşı ölçülü bir adım olduğuna dikkati çeken Mattis, şunları kaydetti:

 

“Savunma Bakanlığının değerlendirmesine göre, saldırı sonucunda yakıt, cephane, hava savunma alanları ve Suriye’nin operasyonel uçaklarının yüzde 20’si imha edildi veya hasar aldı. Suriye hükümeti, Şayrat Hava Üssü’nü ikmal ve silahlandırma kabiliyetini kaybetti, bu noktada pistlerin kullanılıyor olabilmesi, askeri olarak büyük bir önem arz etmiyor.”

 

Açıklamasının devamında Mattis, “Suriye hükümetinin bir daha kimyasal silah kullanması akılsızca olur.” uyarısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X