ABD silahları karaborsada

Suriyeli muhaliflerin rejime karşı savaşması için ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Suudi Arabistan tarafından Ürdün’e gönderilen silahların bir kısmının karaborsada satıldığı iddia edildi.

ABD silahları karaborsada

New York Times gazetesinin yaptığı araştırma sonucunda ilk kez ortaya çıkarılan silah çalma olayına, ABD ve Suudi Arabistan’dan gelen itirazlar sonucunda birkaç ay önce son verildi. 

Ürdünlü kaynaklara göre, istihbarat çalışanlarının bu silahların satışından elde ettikleri ‘milyonlarca dolarla’ lüks araçlar, telefonlar ve elektronik eşyalar satın aldı. Ürdün’de olayın duyulmasının ardından soruşturma açıldı ve bazı görevliler tutuklandı.

Ürdün hükümet Sözcüsü Muhammed Mumini, ülkesinin istihbarat servisinin çalışanlarıyla ilgili yapılan çalıntı silah iddialarını yalanlayarak bunun ‘kesinlikle doğru olmadığını’ savundu. Ancak  CIA ve FBI kaynakları, Ürdün’ün yalanlamasını reddetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X