ABD suçlamaları reddetti

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov cinayetiyle ilgili kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

ABD suçlamaları reddetti

NTV’ye konuşan Bass, Karlov’a yönelik saldırının arkasında ABD’nin yardım ettiğine yönelik iddiaları için şu ifadeleri kullandı: “Türkiye-Rusya ilişkilerine yapılan bir saldırı olmasının yanından diplomasi mesleğine de yapılmış bir saldırıdır. ABD’nin bu saldırıda desteği olduğuna yönelik delil yok. Bu iddiaları şiddetle reddediyoruz. Soruşturmaya destek önerisinde bulunduk.”

“BU TUTUM ŞOKE EDİCİ…”

Terör saldırıların da arkasında ABD olduğu iddialarını kesin bir dille reddeden Bass, şunları kaydetti: “Bu yorumları yazanların işaret edebilecekleri hiçbir delil hiçbir kanıt yok. Bana göre bu tutum şoke edici. Bu iddiaların sahipleri sadece 6 ay önce Rus hükümetinin ne kadar kötü olduğunu ve Türkiye’yi yok etmek istediğini yazıyordu. Analizlerinin bütünlüğüne ilişkin biraz sıkıntı varmış gibi görünüyor. Aslında değişen fazla bir faktör bulunmamasına rağmen kolaylıkla bir pozisyondan tamamen farklı bir pozisyona geçebiliyorlar. Türk medyasında görmek istediğim şey, samimiyetle söylüyorum, fikir bazında değil de biraz daha gerçeklere ve kanıtlara dayanan bir habercilik.”

TÜRKİYE-RUSYA YAKINLAŞMASI

Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Suriye mutabakatı konusunu ise “Son derece yapıcı bir adım” şeklinde yorumlayan Bass, “Suriye’nin geri kalanında ateşkesin sağlayıp sağlamayacağını göreceğiz” ifadesini kullandı. Türkiye’nin Rusya ile iyi ilişki kurmasını da destekliyen Bass, bu durumu A ve B arasında ikili bir seçim gibi görenlerin ise günümüz dünyasını iyi okuyamadığını vurguladı.

CIA ÖZÜR DİLEDİ Mİ?

IŞİD’in Suriye’den petrol kaçırmasına Türkiye’nin yardım ettiği yönündeki iddiası nedeniyle CIA’in Ankara’dan özür dileyip dilemediği sorulan Bass, “Hükümetlerimiz birlikte çalıştıkça bir kaçakçılık faaliyetinin yaşanmadığını fark ettik. Hükümetler arasındaki iletişimin detaylarına girmek istemiyorum. İlk aşamadaki bazı yaklaşımların hedeften şaştığını fark ettik. Hata yaptığımızda bunu kabul ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X