‘ABD Suriye’de işbirliğini görüşmeyi reddetti’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Suriye’de 30 Eylül’de hava operasyonu başlamadan önce ABD’yi bilgilendirdiğini söyledi. Lavrov, ayrıca ABD’ye ilettikleri Suriye’de askeri delegasyon talebinin reddedildiğini söyledi.

‘ABD Suriye’de işbirliğini görüşmeyi reddetti’

Lavrov, BM Genel Kurul toplantıları için New York’ta bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ABD Başkanı Barack Obama’ya operasyonla ilgili bilgi verdiğini açıkladı.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’da gerçekleşen oturumda konuşan Lavrov, “Parlamentonun üst kanadı IŞİD hedeflerine yönelik operasyon izni verdiğinde, konu ile ilgili New York’ta bilgilendirme yapıldı.” bilgisini paylaştı.

ABD’DEN MEDVEDEV BAŞKANLIĞINDAKİ DELEGASYON TEKLİFİNE RET

Putin’in dün açıkladığı Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’in başkanlığında bir heyetin ABD’ye giderek Suriye krizi ile ilgili görüşmelerde bulunması konusunda açıklamada bulunan Lavrov, “Bugün Washington’dan resmi cevap aldık. Onlar Moskova’ya bir delegasyon göndermeyecek. Bizim delegasyon teklifimize de olumlu cevap vermediler.” dedi.

RUSYA’NIN BATI İLE İLİŞKİLERİ ONARMA ŞARTI

Rusya’nın ABD ve Avrupa Birliği ile herhangi bir ültimatom ya da yaptırım olmadan ilişkileri tamamı ile onarmaya hazır olduğunu da ifade eden Lavrov, “Biz ilişkilerin onarılması ile ilgili açık olduğumuzu ifade ettiğimiz noktadayız. Batılı ortaklarımız ültimatom ve gayri meşru yaptırım sözlerini bir kenara bırakırlarsa ilişkiler onarılabilir…” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X