ABD Suriye’de rejimin yıkılmasını istemiyor

Uluslararası devletler topluluğunun, Suriye iç savaşının temsili hükümetle çözüme kavuşmasından yana olduğunu belirten CIA Direktörü, Brennan, “Ne Rusya, ne ABD, ne koalisyon ne de bölge ülkeleri, Şam’daki siyasi kurumların hükümetin ve çökmesini istemiyo

ABD Suriye’de rejimin yıkılmasını istemiyor

Suriye’nin bazı bölgelerinde IŞİD ve El Kaide gibi ‘radikal unsurların egemen olduğunu belirten CIA Direktörü John Brennan, Suriye’de ılımlı muhalifleri desteklemenin önemli olduğunu ifade etti. IŞİD saflarında savaşan 90 ülkeden 20 bin yabancı olduğunu belirten Brennan, Suriye ve Irak’taki cihada katılmak için Batılı devletlerden binlerce radikal İslamcının bölgeye gittiğini söyledi.

Washington yönetiminin Suriye’de IŞİD gibi örgütlerin hakim olması tehlikesi nedeniyle rejimin yıkılmasını istemediğini kaydeden CIA Direktörü New York Dış İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada, ABD yönetiminin rejimin çökmesi halinde yerini kimin alacağına dair endişeleri olduğunu anlattı. Brennan, ‘Bence bu meşru bir endişe’ dedi. Brennan, ‘Bundan dolayı da Suriye muhalefetinin içinde bulunan radikal olmayan unsurların güçlendirilmesi büyük önem taşıyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X