ABD, Taliban’ı vurmaya başladı

Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz vilayet merkezinin dün Taliban militanlarının kontrolüne geçmesinin ardından güvenlik güçleri kenti geri almak için operasyonlara başladı. Gelişme üzerine ABD de Kunduz vilayetinde Taliban’a karşı hava saldırısı başlattı.

ABD, Taliban’ı vurmaya başladı

Kunduz Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Said Server Hüseyni, güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde Kunduz’u geri almak için karadan ve havadan operasyonlara başladıklarını, hapishane ve emniyet müdürlüğü binalarını kontrol altına aldıklarını söyledi.

Taliban’ın Kunduz vilayetini ele geçirmesi üzerine ABD sabah saatlerinde Afgan güçlerine destek olmak için hava saldırısı başlattı.

Hüseyni, başkent Kabil ve Belh’ten kendilerine destek gücü gönderildiğini, Kunduz’da şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Görgü tanıkları, Taliban militanlarının dün Kunduz’u ele geçirmesinin ardından bazı dükkanları yağmaladıklarını belirtiyor.

Diğer yandan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise Kunduz kent merkezine ilaveten Çardere ilçesinin kontrollerine geçtiğini iddia etti.

Taliban militanları dün sabah Kunduz vilayetinin merkezine 3 koldan saldırmış ve şiddetli çatışmaların ardından kentin kontrolünü ele geçirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X