ABD ve Küba 15 yıl sonra ilk kez!

ABD ve Küba arasında diplomatik ilişkilerin yenilenmesi kapsamında 15 yıl sonra ilk kez doğrudan telefon hattı kuruldu.

ABD ve Küba 15 yıl sonra ilk kez!

Küba’nın devlet iletişim şirketi Etecsa, Küba ve ABD arasında 15 yıl sonra doğrudan telefon hattının çekildiğini bildirdi.

Etecsa tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, hattın ilk olarak yalnızca telefon görüşmeleri için olacağı kaydedildi.

İki ülke arasında yapılan anlaşmanın, Aralık ayında başlayan diplomatik ilişkilerin yenilenmesinin süreci kapsamında gerçekleştirilen ilk anlaşma olduğu duyuruldu. 

Açıklamada, “ABD ve Küba arasında kurulan doğrudan iletişim hattının yeniden kurulması iki ülke ve vatandaşları arasında daha iyi bir alt yapıya ve daha kaliteli bir iletişime katkı sağlayacaktır” denildi. 

Kübalı yetkililer, Amerikalı iletişim şirketi ile çalışmaya hazır olduklarını ifade ederken, Küba Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Josefina Vidal, ABD- Küba görüşmelerinin Ocak ayında yapılan ilk turunun ardından yaptığı açıklamalarda, “ABD’li iletişim şirketiyle iş ortaklığı kapsamında çalışmaya başlamak için hazırız. Bu iş ortaklığı her iki taraf için de faydalı olacaktır” dedi.

Etecsa’nın Amerikalı ortağı New Jersew merkezli iletişim şirketi IDT Domestic Telecom tarafından yapılan açıklamada ise, “Anlaşma, müşterilerimize Küba’da bulunan arkadaşları ve ailelerine yaptıkları aramaları daha kolay ve daha uygun fiyata sunacak” denildi. uzun dönemde İnternet bağlantılarının da kurulması bekleniyor.

Küba ile ABD arasındaki telefon bağlantıları şimdiye kadar üçüncü bir ülke üzerinden bağlanıyor ve bu nedenle iki ülke arasında arama ücretleri çok yüksek oluyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X