ABD: ‘Yaalon’un görüşlerine katılmıyoruz’

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon’un “Türkiye, petrolünü alarak finansal olarak DAEŞ’i destekledi” şeklindeki iddiasına katılmadıklarını bildirdi.

ABD: ‘Yaalon’un görüşlerine katılmıyoruz’

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, İsrail Savunma Bakanı Yaalon’un Atina ziyareti sırasında Yunan mevkidaşı ile yaptığı ortak basın açıklamasında, Türkiye hakkındaki yorumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toner, konu hakkında daha önce ABD yönetiminin pozisyonunu ilettiklerini anımsatarak, “Biz bu görüşe katılmıyoruz” dedi.

Türkiye’nin terör örgütü DAEŞ’in petrolünü satın aldığına dair bir delilin olmadığını belirten Toner, “Biz bu yönde bir belirti görmedik” ifadesini kullandı.

Yaalon, Yunanistan ziyaretinde mevkidaşı Panos Kammenos ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Bildiğiniz gibi DAEŞ petrolden elde ettiği Türk parasını çok uzun zamandır kullanıyor. Umarım bu kısa sürede son bulur” iddiasında bulunmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X