ABD’de ’11 Eylül kabusu’

ABD’de Atlantik ötesi uçuş yapan yolcu uçaklarına bomba ihbarı yapılması 11 Eylül korkusuna neden oldu.

ABD’de ’11 Eylül kabusu’

New York ve New Jersey eyaletinin Newark kentlerinde pazartesi günü çok sayıda yolcu uçağı için bomba ihbarı yapıldığı bildirildi. İhbarın ardından uçaklarda polisin arama yaptığı, ancak aramalarda ne bomba ne de tehlikeli başka bir patlayıcı madde izine rastlandığı belirtildi. 

FBI’dan yapılan açıklamada ihbarları aynı kişinin yaptığı ve polisin ihbarı yapan kişiyi aramaya devam ettiği belirtildi. Savaş uçakları eşlik etti Büyük korkuya neden olan olayın ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı ülkede Amerikan savaş uçaklarının Fransa’dan gelen, Air France Havayolları’na ait bir yolcu uçağına ise eskortluk yaptığı bildirildi. 

New York’taki John F. Kennedy Havalimanı’na indikten sonra uçakta yapılan aramada şüpheli bir maddeye rastlanmadı. Fransız haber ajansı AFP, aralarında Saudi Arabian Havayolları’na ait bir uçağın da bulunduğu 10 kadar uluslararası uçuşun ihbarlardan etkilendiğini duyurdu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X