ABD’de 16 eyalet başsavcısı Trump’ı kınadı

ABD’nin 45. başkanı seçildikten sonra ilginç çıkışları ile gündeme oturan Trump’ın 7 Müslüman ülkeye yönelik olarak aldığı ABD’ye geçici giriş yasağına tepkiler çığ gibi büyüyor. Yasağın muhatabı ülkelerden sonra bu defa da 16 eyalet başsavcısı ABD Başkan

ABD’de 16 eyalet başsavcısı Trump’ı kınadı

Kaliforniya, New York, Pensilvanya, Vaşington, Massachusetts, Virginia, Oregon, District of Columbia, Connecticut, Illinois, New Mexico, Maryland, Vermont, Hawaii, Maine ve Iowa başsavcılarının imzası olan ortak metinde şu ifadeler yer aldı; ‘Oluşturulan bu kaotik ortamda mümkün olan en az sayıda insanın zarar görmesi için gayret göstermeye devam edeceğiz’ ifadeleri yer aldı. Kınama yayınlayan eyaletlerden Pensilvanya ve Iowa’da başkanlık seçimlerinde sandıktan Trump çıkmıştı

 

Trump, Twitter’dan yasağı savundu

Tepkilerin odağındaki Trump ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla aldığı yasak kararını savundu.

Trump, “Ülkemizin güçlü sınırlara ve azami denetime ihtiyacı var, şimdi. Avrupa’da ve dünyada olanlara bakın, korkunç bir kargaşa” mesajını paylaştı.

 

Ardından ikinci bir tweet atan Trump,””Orta Doğu’da çok sayıda Hıristiyan infaz edildi. Bu dehşetin devam etmesine izin veremeyiz” diye yazarak, Suriyeli mültecilerin ABD’ye girişini süresiz olarak dondurarak, Hıristiyan mültecilere öncelik verme kararının arkasında olduğunu savundu.

 

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD’de oturma ve çalışma izni bulunanlarla yeşil kart sahiplerinin yasak dışında oldukları bildirildi. Trump tarafından imzalanan karar sonrası ABD’ye giriş yapmak isteyen çok sayıda Orta Doğulu yasak sebebiyle gözaltına alındı. İnsan hakları savunucuları ve gönüllü avukatlar bu kişilerin haklarını korumak adına havalimanlarında nöbet tutuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X