ABD’de bütçe sorunu aşıldı

ABD’de Kongre üyeleri ve Obama yönetiminin, federal hükümetin kapanmasını ve temerrüte düşmesini önleyecek taslak bütçe planında anlaşmaya vardığı bildirildi.

ABD’de bütçe sorunu aşıldı

Kongre üyelerinin açıklamalarına göre, her yıl büyük pazarlıklara sahne olan bütçe görüşmeleri, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ve Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid’in desteğiyle olumlu sonuçlandı. 

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçilerin önceki gece yarısından sonra yayımladığı 144 sayfalık bütçe tasarısı, federal harcamalara gelecek iki yıl içinde daha önceden belirlenen limitlere ek olarak 80 milyar dolar ayrılması ve 3 Kasım itibariyle ulaşılacak olan borç tavanının yükseltilmesini öngörüyor. Aynı zamanda, ABD Savunma Bakanlığı’na savaşlarda kullanılmak üzere 16 milyar dolarlık ek bütçe ayrılmasını sağlayacak tasarının yasalaşması için Temsilciler Meclisi ve Senato’da onaylandıktan sonra Başkan Barack Obama tarafından imzalanması gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X