ABD’de dış açık 9,5 yılın zirvesinde

ABD’de dış ticaret açığı, şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,6 artarak 57,6 milyar dolar oldu.

ABD’de dış açık 9,5 yılın zirvesinde

Ekim 2008’den bu yana kaydedilen en yüksek rakam olarak kayıtlara geçen veriye ilişkin piyasa beklentisi 56,8 milyar dolar olarak belirlenmişti. Rekorda, ithalatın önceki aya kıyasla yüzde 1,7 artarak 262 milyar dolarda çıkması belirleyici oldu.

Aynı dönemde, ihracatın da yüzde 1,7 yükselerek 204,4 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Bu arada, geçen ocak ayına ait dış ticaret açığı verisi, 56,6 milyar dolardan 56,7 milyar dolara revize edildi.

Son birkaç aydır rekor üstüne rekor kıran dış ticaret açığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın korumacı ticaret politikalarının işe yaramadığı şeklinde değerlendiriliyor. 

Analistler, ülke ekonomisini destekleyen en büyük kalem olan tüketimin kısılmadığı sürece ithalatta anlamlı bir düşüş yaşanmasının mümkün olmadığına işaret ediyor.

Öte yandan, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının özellikle Amerikalı tüketicilerin artan fiyatlarla daha fazla harcama yapmasına neden olabileceği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X