ABD’de dış açık beklentinin altında

ABD’de mayıs ayı dış ticaret açığı 41,9 milyar dolarla beklentinin altında gerçekleşti.

ABD’de dış açık beklentinin altında

ABD Ticaret Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre, dış ticaret açığı mayısta önceki aya kıyasla yüzde 3 artarak, 41,9 milyar dolar oldu. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 42,7 milyar dolar düzeyindeydi. Bu arada, nisan ayına ilişkin dış ticaret açığı 40,9 milyar dolardan 40,7 milyar dolara revize edildi. 

Dış ticaret açığındaki artışta ihracatın yüzde 0,8 azalması etkili oldu. Nisanda 190,1 milyar dolar seviyesine yükselen ihracat mayısta 188,6 milyar dolara geriledi. İthalat ise yüzde 0,1’lik sınırlı düşüşle 230,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. 

Ekonomistler, yılın ilk aylarında istikrarsız bir grafik çizen dış ticaret açığının, ülkenin batısındaki limanlarda yaşanan grevlerin sona ermesiyle dengelendiğini belirtirken, bunun 2. çeyrek büyüme verisini olumlu etkileyeceği öngörüsünde bulunuyor. 

ABD’den gelen her veri, Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) yapmayı planladığı ve dünya piyasalarının dikkatle takip ettiği faiz artışının tarihi ile ilgili önemli ipuçları veriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X