ABD`de ikinci Ferguson olayı

Bir siyahi adama şiddet uygulayan polisin aklanması, ABD`yi yine karıştırdı. Olayların patlak verdiği yer ise New York kenti oldu.

ABD`de ikinci Ferguson olayı
ABD’de Ferguson’la başlayan ırkçılık tartışması büyüyor. Michael Brown’dan sonra Eric Garner’ın ölümüne yol açan polisin de mahkemede aklanması üzerine insanlar sokağa döküldü. Yollar kapatıldı, tren istasyonları işgal edildi.
New York’un Staten Island bölgesinde 17 Temmuz’da meydana gelen olayda, 6 çocuk babası 43 yaşındaki Afro-Amerikalı Eric Garner, kaçak sigara sattığı gerekçesiyle gözaltına alınmaya çalışılmış, bir grup polis tarafından boğazı sıkılarak yere yatırılan Garner, hayatını kaybetmişti.
 
New York’un Times Square ve Rockefeller Center gibi merkezi yerlerinde toplanan yüzlerce kişi kararı protesto etti. Göstericiler, ‘Adalet yoksa barış da yok’ sloganını attı. Caddeleri ulaşıma kapatmak isteyen göstericilerden 30’u gözaltına alındı.
 
OBAMA DEVREDE
 
ABD Başkanı Barack Obama, kararın ‘polisin kendilerine adil davranmadığını’ düşünen siyahi Amerikalıların hayal kırıklığını daha da artırdığını söyledi. Obama ayrıca konu ile ilgili olarak Adalet Bakanı Eric Holder’la telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.
Adalet Bakanlığı ise Eric Garner’ın ölümü ile ilgili federal soruşturma başlatma kararı aldığını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X