ABD’de ‘Kadınlar Günü’nde kadınlara gözaltı

ABD’nin New York kentinde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ABD Başkanı Donald Trump karşıtı “Kadınsız Bir Gün” gün temalı protestoda kadınlar gözaltına alındı.

ABD’de ‘Kadınlar Günü’nde kadınlara gözaltı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünya genelinde şenlik havasında kutlanırken, ABD’nin bir çok kentinde Trump karşıtı protestolar ve boykot eylemleri gerçekleştirildi.

 

New York’ta çoğunluğu kırmızı giyinmiş binlerce kadın işe gitmeyerek, “Kadınsız Bir Gün” sloganıyla Donald Trump karşıtı gösteri düzenledi.

 

Central Park’ın güneybatısında, Trump International Plaza’nın yakınındaki Columbus Circle’da toplanan göstericilerden bir bölümü meydanda oturup trafiği durdurarak, sivil itaatesizlik eyleminde bulundu. Polis bu eylemin ardından aralarında New York Arap Amerikan Derneği Başkanı Müslüman aktivist Linda Sarsour’un da olduğu 10 kadar kadını gözaltına aldı.

 

Müslüman kadınlardan destek

 

Gösteriye Sarsour dışında, Trump’ın göçmen ve Müslüman karşıtı uygulamalarını eleştiren birçok Müslüman kadın da destek verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X