‘ABD’de önemli işbirliklerinin temelini attık’

Bursalı işadamları, Avrupa, Ortadoğu ve Rusya pazarlarında sorunlar yaşanan bir dönemde ABD’ye gerçekleştirdiği ziyaretten umutlu döndü. BTSO Başkanı Burkay, önemli işbirliklerinin temelini attıklarını söyledi.

‘ABD’de önemli işbirliklerinin temelini attık’

FERİDUN EYÜPOĞLU

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında International Franchise Expo Fuarı sebebiyle Amerika’nın New York şehrine giden heyet, 4 gün boyunca süren etkinliklerini tamamladı. ABD’nin en büyük franchise fuarı olan International Franchise Expo Fuarı’nı gezerek sektörlerindeki yenilikleri inceleme fırsatı bulan işadamları, düzenlenen toplantılar ve forumlarla ABD pazarı hakkında bilgi edinip, ABD’li işadamlarıyla işbirliği imkanlarını değerlendirdi.

YAKINDAN GÖRDÜLER

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, üyelerine dünyanın dört bir yanındaki fuarların kapılarını açtıklarını ifade ederek, “İtalya’dan Çin’e, Rusya’dan Dubai’ye dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirilen bu fuarlarla üyelerimiz yeni iş bağlantıları kurma imkanı yakaladı. 160 kişilik büyük bir ekiple katıldığımız Internatıonal Franchıse Expo Fuarı da bu kapsamda ABD’ye gerçekleştirdiğimiz ilk önemli organizasyonlarımızdan biri oldu. Bursalı işadamlarımız, fuar boyunca sektördeki yenilikleri yakından görme fırsatına sahip oldu” diye konuştu.

ÖNEMLİ TOPLANTILAR YAPILDI

ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin ve işbirliği imkanlarının gelişmesinin iki ülke açısından çok sayıda fırsat doğuracağını dile getiren Burkay, farklı sektörden işadamlarının oluşturduğu heyetin ABD ziyareti kapsamında önemli toplantılar ve etkinlikler gerçekleştirdiğini vurguladı.

ABD ziyaretinini ilk gününde Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası ile biraraya geldiklerini hatırlatan Burkay, şöyle devam etti:

“Bu buluşmada Bursalı firmalarımızla ABD’deki işletmelerin işbirliğini artırmak üzere ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Ardından fuarda yeni iş bağlantılarının yollarını aradık. Bu kapsamda önemli işbirliklerine ve ticaret köprülerine temel atacağımıza inandığım New York Ticaret Odası ile toplantı yaptık. Son gün ise ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdik.”

ZAMANLAMAYI DOĞRU BULUYORUM

Türkiye Cumhuriyeti New York Ticaret Ataşesi Mustafa Ali Yurdupak, New York Ticaret Ataşeliği olarak ilk kez Türkiye’den 160 kişilik böylesine büyük bir heyeti ağırladıklarını söyledi. Heyetin en önemli özelliğinin birçok ayrı sektör temsilcisini içerisinde barındırması olduğunu dile getiren Yurdupak, “Orta Doğu, Avrupa ve Rusya gibi yerlerde ekonomik, sosyal ve güvenlik sıkıntıları yaşanıyor. Dolayısıyla şu anda işadamlarımızın radarlarını Atlantik ötesine, Amerika ve Kanada’ya çevirdiğini artarak gözlemlemekteyiz. Dolayısıyla bu heyetin zamanlamasını bu anlamda doğru buluyorum” diye konuştu.

STRATEJİK BİR HAMLE

Türkiye’nin ihracatında söz sahibi olan Bursa’nın potansiyelini ABD ile gerçekleştirdiği ticarete yansıtamadığının altını çizen New York Ticaret Ataşesi Yurdupak, “160 kişilik heyetin Bursa’nın potansiyelini burada harekete geçirmek manasında iyi bir adım. Bunu bir defalık bir etkinlik olarak değil, devamının geleceği stratejik bir hamle olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ

TACCI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koçak, Bursa’dan gelen böylesine büyük bir heyeti New York’ta yabancı işadamlarıyla biraraya getirmenin çok önemli ve gurur verici olduğunu söyledi. Kısa sürede gerçekleştirilen yoğun çalışmaların sonucunda önemli kazanımlar elde edildiğini vurgulayan Koçak, Bursalı sanayicilerin edindikleri bilgilerle ileriki dönemlerde New York’ta ticaret yapmaya başlayabileceklerini ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X